PARKINSON BOKSEN

ZIEKTE VAN PARKINSON
De ziekte van parkinson is een neurologische aandoening waarbij een verstoring van het dopamine systeem tal van aandoeningen veroorzaakt o.a. trillen, verstijving, verlies van balans, vertraagde bewegingen, zachte spraak en cognitieve stoornissen. De ziekte van parkinson is een degeneratieve aandoening dus het de schade aan het lichaam verslechteren over tijd.

VOORDELEN SPORTEN MET PARKINSON
De wetenschappelijke onderzoeken waarbij de rol van sport en parkinson zijn gelimiteerd maar de resultaten zijn wel positief. We weten dat beweeg oefeningen ook bepaalde processen in gang brengen in de hersenen. Naast de stimulering van deze neurologische processen is het sociale aspect en de interactie met lotgenoten een positief effect.

WAAROM BOKSEN
Het lijkt een tegenstrijdigheid maar boksen is een uitstekende manier om jezelf lichamelijk uit te dagen op verschillende fysieke niveau’s. Daarbij zijn de verschillende niveau’s in groepen ook goed te reguleren. Bij boksen spelen balans, coordinatie, kracht, mobiliteit, flexibiliteit en uithoudingsvermogen een rol. Op al deze vlakken kunnen de uitdagingen en grenzen worden opezocht met de beperkingen zoals die spelen bij de individuele sporter.

De diverse bokszakken en andere bokshulpmiddelen kunnen een rol spelen bij het sporten en alles kan op een veilige en verantwoorde manier.

WAAROM SPORTCENTRUM NICOLAAS
Bij sportcentrum Nicolaas heeft boksen altijd een belangrijke rol gespeeld. Daarom is de verdieping in de sport boksen en de extra fysieke uitdagingen meer gespecialiseerd dan u dat elders zou vinden. Stoottechnieken vergen bijvoorbeeld coördinatie en balans voor het hele lichaam. U krijgt dan ook les van een gediplomeerd bokstrainer maar ook een speciaal opgeleide Parkinson bokstrainer. Daarbij is de familiare sfeer bij sportcentrum Nicolaas uniek waarbij er leden zijn die al meer dan 50 jaar bij ons sporten. Wanneer u de sfeer ervaart bij ons op de gym voelt u zich meteen thuis. Hebt u interesse, neem dan snel contact met ons op via
info@sportcentrumnicolaas.nl